Het grote ''Welke Printer Moet Ik Kopen'' Topic

Zelf maken is soms leuker dan kopen!!
FidOo
Berichten: 35
Lid geworden op: 07 sep 2021, 14:03

Bericht door FidOo »

Mede door vrijwel hetzelfde topic op t n-spoorforum heb ik besloten een Elegoo Saturn te kopen. Inmiddels ook de eerste proefprintjes gedaan (waarvan er een deel natuurlijk faalde omdat ik gewoon aan t klooien ben)

Maar 1 ding is zeker. Resin printers (zeker de 4k varianten) winnen het sowieso op fijne detailering. De print hieronder is bijvoorbeeld geprint met een laagdikte van 0.05mm en dat redt je simpelweg niet met een FDM printer.

Hieronder even een luie copy-pasta van t andere forum.

Omdat ik nog 0 ervaring met mijn eigen 3D printer had wilde ik eerst eens een proefprint doen. Omdat ik eigenwijs ben en ongeduldig koos ik niet voor het standaard bootje of kubus maar heb ik er voor gekozen om dat 3D model wat ik had welke vrij gedetailleerd was te importeren in de Slicer (Chitubox) en deze uit te hollen en door middel van de auto-supports functie te testen. Mijn gekozen Resin was de Elegoo ABS-Like Grey. Ik verwacht namelijk dat ABS-like net even wat buigzamer en dus duurzamer gaat zijn als een gewone resin. (welke ik ook heb). Op het eerste gevoel lijkt dit ook te kloppen en is een gewone resin wat minder flexibel.

Hieronder het eerste resultaat.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Wat nu verder:
Uit de proefprint komt een aantal zaken naar voren die vooral te wijten zijn aan te dunne onderdelen. als voorbeelden de baanschuivers, roosters en tyfoons.
Helaas kan ik met geen enkel programma het MESH model van de maxima omzetten naar een Solid. De enige optie die ik dus zie is het model volledig opnieuw opbouwen. Dit zal ik gaan doen in Fusion 360.

Het model zal gebaseerd worden op een Euro4000 van Sudexpress. Deze heeft al de juiste draaistel/asafstand en lengte, en is ook betrouwbaar.
Ik verwacht in eerste instantie de kap te kunnen tekenen, waarbij de roosters aan de zijkant, en de roosters voor de ventilatoren bovenop ge-ets zullen worden.

Panzer-Shop.nl
Berichten: 60
Lid geworden op: 01 aug 2021, 22:30

Bericht door Panzer-Shop.nl »

Leuk! Welkom!

Bart-N
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 aug 2021, 09:39

Bericht door Bart-N »

Even polsen: phrozen mini 8k met 22 µm printresolutie het afwachten waardig?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk


Panzer-Shop.nl
Berichten: 60
Lid geworden op: 01 aug 2021, 22:30

Bericht door Panzer-Shop.nl »

Bij Phrozen was het voor mij al klaar geweest. Als Phrozen hem nu maakt komen Elegoo en Anycubic niet veel later.

Bart-N
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 aug 2021, 09:39

Bericht door Bart-N »

Maken ja, leveren zou februari reeds zijn. Resin printer aan´t overwegen dus afwachten?

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk


Plaats reactie

Terug naar “3D Design & printen”