Verschil in snelheid

Ben Spoorman
Berichten: 78
Lid geworden op: 08 dec 2023, 13:01

Bericht door Ben Spoorman »

Graag gedaan Jos. En mijn oplossing is niet omdat het moet maar omdat het kan. Als eerder gezegd: je kunt het ook door iTrain laten regelen, in de ijktabel ligt de relatie snelheid/decoderstap per rijrichting vast.

Hans, doorgaans lees ik je bijdragen met een glimlach, ik denk dan: alle meningen tellen. Zo ook je bijdrage over de Wadloper op het iTrain forum waar je het hebt over stroever lopen per rijrichting. Nou heb ik ook een paar van die stelletjes maar herken niets van dat alles. Die dingen hebben een dubbele cardan aandrijving met twee vliegwielen, zijn symmetrisch qua aandrijving en rijden zijdezacht eens goed ingesteld. :D :D

Afbeelding
Bron: PBModels

Mocht je toch verschillen meten per rijrichting heb je slechts twee keuzen: OF je regelt het weg in de decoder, zie wat Jos deed OF je ijkt in twee richtingen in iTrain. Doe je beide niet weet je ieder geval dat in één richting je treintje niet loopt zoals het moet. Als je dat geen probleem vindt prima maar praat de ander jou wijsheid door gewoon één kant op te ijken s.v.p. niet aan als oplossing. Gelukkig zijn er genoeg anderen die ook de helpende hand uitsteken.

No hard feelings Hans, het is maar hobby. ;)

Gr, Ben.

denobis
Berichten: 399
Lid geworden op: 07 nov 2021, 17:06
Locatie: Maarssen

Bericht door denobis »

Ik constateer dat de wadloper inderdaad het verschil ook heeft.
(zij het dan minimaal ) maar het maakt mij niet uit.
Overigens schreef ik niet dat de wadloper achteruit wat stroever loopt maar dat in het al gemeen een worm op wormwiel achteruit wat stroever loopt (dat is in het groot ook zo).
Was alleen benieuwd of zo'n kwaliteits product ( want dat is het) ook dat fenomeen liet zien.
Voor mij was het gewoon het willen weten.
Overigens is mijn wadloper door Chris gemodificeerd (andere speaker) want ik vond het geluid van de diesel echt nergens naar klinken.
Het is gewoon een fenomeen dat bijna altijd voorkomt en totaal geen probleem is.
En inderdaad het is maar hobby , maar soms komt bij mij nog een beroeps deformatie naar boven.
Baan van Nergenshuizen naar spoorweg museum.
Dinamo ,iTrain, Roco, Rivarossi, Lima, Liliput, Piko, Fleischmann , Eigenbouw , Pbmodels.

Groeten Hans

Plaats reactie

Terug naar “Vraagbaak”