18 september 2021 Tijd voor actie, Tijd voor stoomtractie (SSN)

Gebruikersavatar
NGRailways
Berichten: 8
Lid geworden op: 01 aug 2021, 22:29

18 september 2021 Tijd voor actie, Tijd voor stoomtractie (SSN)

Bericht door NGRailways »

Bron: www.stoomstichting.nl

21 maanden verder zijn we inmiddels sinds de laatste stoomreis die we met jullie hebben gemaakt, december 2019 was de afsluiting van het jaar naar de Kerstmarkt in Bonn Duitsland. In 2020 en 2021 was er vanwege de corona geen mogelijkheid om uitgebreide stoomritten te organiseren en ook bedrijven stopte met personeelsfeesten of andere uitjes. Dat betekent dat er op dat gebied geen geld binnen is gekomen in de schatkist van de Stoom Stichting Nederland. De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten. Vanwege de maatregelen hebben we de werkplaats qua bezetting van personeel terug gebracht naar het minimale en hebben we keihard gewerkt om het materieel rollend te houden en klaar voor de start. De 23 023 heeft nog twee goed gelopen conditie ritten gereden. Zoals in de Stoomtractie is geschreven hebben we aan de 01 1075 veel werk gehad. Bij het lok gedeelte is bijna alles onder de omloop eraf geweest en waar nodig hersteld. Ook met de 01.10 zijn proefritten gemaakt die naar tevredenheid zijn afgerond. Leuk detail is wellicht de 2e proefrit van de 01.10. Als voorspan voor de SSN trein was de Railexperts 9901 ingezet. Niet om de 01.10 te slepen maar om de maximale snelheid van 100 km/h die de ATBE op de 01.10 begrensd te kunnen uitschakelen. De 9901 diende als rijdende ATB kast die wel 140 km/h mag lopen….

Inmiddels versoepelen we met de corona maatregelen, tijd om de boel weer af te stoffen en er weer vol tegen aan te gaan. De 01 1075 wil zich graag weer tonen aan het publiek en wat dachten jullie van de pas gereviseerde Bm 618. De medewerkers willen weer bij een deur staan om u te ontvangen in de SSN trein. “Weet je nog de laatste rit?”. “Dat is al weer bijna 2 jaar geleden!!”.

Op zaterdag 18 september rond de klok van 17.00 uur willen we jullie verwelkomen op Rotterdam Centraal Station, ga mee om weer eens lekker stoom te snuiven, te genieten van de 01 1075, de rijtuigen en een bakkie SSN koffie. Tijdens deze avondrit rijden we van Rotterdam via Breda en Roosendaal weer terug naar Rotterdam. Donateurs kunnen voor € 45,- deelnemen, niet donateurs betalen € 10,- toeslag. Wel moeten we allemaal rekening houden met de dan geldende corona maatregelen en zullen we vragen om een corona toegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.
NG Railways website: https://ng-railways.nl/
NG Railways op YouTube: https://www.youtube.com/c/NGRailways

Terug naar “Aankondigingen”