Verleggen magneetband bij servo

Heuficus
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 aug 2021, 23:07

Verleggen magneetband bij servo

Bericht door Heuficus »

L.S.

Ik plaats dit bericht voor mijn vader. Deze heeft een H0 spoorbaan met bijbehorende autobaar (welke nog in ontwikkeling is). We hebben inmiddels een automatisch rijdend voertuig op bijgesloten autobaan. De servo's zijn correct ingesteld op de OC32.

Waar we tegenaan lopen is het volgende. Als de bus vanuit Rijstrook 009 (RST_009) aan komt rijden, en de wissel (SPL_005) linksaf moet berijden, dan pakt de bus niet consequent de juiste richting. In sommige gevallen trekt de stuurinrichting licht naar rechts, terwijl de servo duidelijk linksaf staat. In sommige gevallen neemt de bus met enige aarzeling toch de linksaf-richting. We denken dat de magneetband mogelijk niet 100% juist verlegd is, waardoor de bus voor een fractie van een seconde zoekende is naar de richting waarin deze moet rijden.

Is er documentatie te vinden, of heeft iemand wellicht foto's hoe de magneetband ter hoogte van de servo verlegd dient te worden. Moet de magneetband op het armpje van de servo stotend verlegd zijn tegen de magneetband van de aanvoerende rijstrook, of moet hier een stukje ruimte tussen zitten. Zo ja, hoe groot mag deze ruimte maximaal zijn?

Alle tips, uitleg is welkom.

Met vriendelijke groet
Frans en pascal van den Heuvel
Bijlagen
Baan Frans-Versie_02.zip
(37.4 KiB) 2 keer gedownload

Gebruikersavatar
DTS
Site Admin
Berichten: 1062
Lid geworden op: 25 jul 2021, 13:57
Locatie: Ermelo
Contacteer:

Bericht door DTS »

Magneetband moet je inderdaad stotend leggen. Eventuele gaten maximaal 1 mm.

Wat je kunt doen is een fuik maken. Door links en rechts naast de magneetband op de exit twee stukjes magneetban ondersteboven te leggen. Dit stoot de magneet af en dus terug als die even wipt en daardoor blijft hij de magneetband goed volgen.
Wie bang is om fouten te maken, zal nooit beter worden in wat die doet ;)

Domburg Train Support | DTS Modelspoor | Digitale Infodagen 2024

Plaats reactie

Terug naar “Dinamo / OC32 / MCC”